Wyjazdy mają to do siebie, że potem są przyjazdy.
Jedno i drugie bardzo lubię!
Zwłaszcza, jeśli żegnają i witają mnie przyjaciele.
O wyjazdach przeczytajcie na www.kudlaczewpodrozy.pl
POWITANIEC
Składniki
3 szklanki mąki krupczatki
4 żółtka
4 łyżki cukru
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka palmy
2 łyżeczki kakao
4 białka
2 słoiki dżemu z czarnej porzeczki
1 p. rodzynek
Przygotowanie
Zagnieść ciast /będzie wyglądać jak kruszonka/ i podzielić na 3
części. Do jednej z nich dodać kakao i szczyptę proszku do pieczenia.
Na wytłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszce układać:
I warstwa część jasna
II warstwa część ciemna
III wyłożyć owoce i posypać rodzynki
IV wyłożyć ubite białka z odrobinką soli
V warstwa część jasna
Piec od 25 - 30 min w temp. 180 stopni
Można polać lukrem/cukier puder z cytryną/
SMACZNEGO!
Z pozdrowieniami
Brydzia
ADRIADNA Collie de la Erica Carnea & TOBI Zaciszny Dworek FCI
0 komentarze:
Prześlij komentarz