ADRIADNA Collie de la Erica Carnea & TOBI Zaciszny Dworek FCI
Leśny domek
Składniki:
1 kostka masła /250 g/
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
4 żółtka
60 dkg twarogu półtłustego /zmielić 2 razy/
1 cukier waniliowy
3 czubate łyżeczki kakao
4 paczki herbatników /tadycyjne petit bery/ - 36 sztuk - dwie warstwy po 18 sztuk
mleko skondensowane
polewa czekoladowa /jasna i ciemna/ wg uznania
Miękkie masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami
dodać zmielony twaróg i dalej zmiksować. Całą masę podzielić na dwie
części i do jednej dodać kakao /wymieszać/.
Na papierze do pieczenia rozłożyć herbatniki /ułożyć poziomo 3
rzędy po 6 sztuk/ , posmarować mlekiem skondensowanym i wyłożyć masę
ciemną. Następnie ułożyć drugą warstwę herbatników, posmarować mlekiem i
wyłożyć masę jasną.
Wsunąć ręce pod papier i złożyć zewnętrzne rzędy do siebie tak by
stworzyć trójkątną bryłę. Całość schłodzić i udekorować polewą wg
uznania.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz