Zapiski przyjaciela collie.

Gościnna przekąska

czwartek, 7 czerwca 2012

Nie mogłam sobie odmówić powtórzenia tej przekąski, jaką jadłam w gościnie u Tobisia (TOBI Zaciszny Dworek FCI). 
Tak, tak collie potrafią wywoływać nawet emocje kulinarne.



Składniki:
-Ciasto francuskie (użyłam gotowego)
- keczup, parówki, ser zółty, ogórek kiszony lub kapusta kiszona,
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na 15 kwadracików. Na każdy kwadracik nakładamy kleks keczupu, słupek parówki, sera żółtego, ogórka lub młodej ukiszonej kapusty. Całość pieczemy aż do zrumienia.
Dzisiaj przygotowałam wersję z ogórkiem kiszonym. Jednak o wiele smaczniejsza jest wersja z kapustą kiszoną.



2 komentarze:

  1. Jasny gwint ja się nie odchudzę nigdy

  1. Anna pisze...:

    A ja jutro robię powtórkę :)