Sprawa dodawania koperku do różnych potraw zatacza szerokie kręgi, ( czytaj) napotykając na kolejne moje ulubione potrawy, do jakich należy spaghetti carbonara. Można podawać je z pietruszkę, ale z koperkiem także smakuje rewelacyjnie.
Spaghetti carbonara
Składniki :
40 dag makaronu spaghetti, cebula, 15 dag wędzonego boczku, koperek, 4 jajka, 15 dag śmietany 30%, utarty żółty ser, olej, sól i pieprz,
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente. W końcowej fazie gotowania makaronu siekamy cebulę, boczek kroimy w kostkę, smażymy z olejem na patelni. W osobnym naczyniu mieszamy jajka, śmietanę, utarty ser żółty i koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na patelni podsmażone boczek z cebulką oraz wymieszane jajka, śmietanę, ser żółty. Odcedzamy makaron i całość łączymy.
Jeśli jeszcze nie jedliście tej potrawy gorąco polecam, prosta i niezwykle smaczna, zielonego można dodawać według uznania i smaku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz